HallgassSwissGroove-ot!

Friss topikok

  • Herr Glatzkopf: A negyedik képen egy kékmetál Citroen SM látható, aminek az a különlegessége, hogy Maserati-motor ... (2009.04.20. 19:39) Oldtimer Expo, király verdák
  • Agrippa: Nembaj gyerekek,ha majd nem lehet letölteni se filmet se zenét,akkor majd olvasgassuk a híreket,ha... (2008.03.27. 21:39) Faszkorbács az ASVA-nak
  • N.Zoli: Azt hinnék, hogy a Jetstone családot megfilmesítik. Van ebben minden rakétaholdkomp. Posztfuturisz... (2008.01.11. 01:25) A világ legfaszább autója
  • Kamykaze: "nateköcsög"... :P (2008.01.10. 14:12) Elindult a blogom
  • porcica: Itt (www.wondeer.com) meg lesz egy magyar kezdeményezés, szerintem ez is jó lesz. Adnak kb. 1 GB t... (2007.10.10. 10:35) Zene ingyen, egész nap

Linkblog

Zene ingyen, egész nap

2007.10.09. 23:53 Goose-T

Néha a munkahelyen elegem van abból, hogy mindenki pofázik körülöttem, mászkál, óbégat, csörög, zörög, stb. Nem tudok koncentrálni a munkára, pedig erre szükségem lenne, lévén igen ritkán szánom el magam az irodában operatív munkavégzésre. Ha mégis erre vetemednék, egy kiút kínálkozik: felveszem a fejhallgatómat, és elkezdek zenét hallgatni, hogy a hatékonyságom ne szenvedjen csorbát.

Nézzük csak, milyen zenét tudunk hallgatni heteken, hónapokon keresztül úgy, hogy nem ununk meg egy számot sem? Bevihetjük például a teljes zenei gyűjteményünket különféle adathordozókon, majd felmásolhatjuk azokat az irodai számítógépünkre. Miért is nem  jó megoldás ez? Nos, tegye fel a kezét, akinek a 10-20-50 gigabájtra rúgó MP3-gyűjteményében található legalább 20% legális tartalom. Multinacionális irodákban pedig nem kultiválják kifejezetten az ilyen dolgokat.

Milyen lehetőségünk marad? A megoldás: internetes rádió! Az a jó benne, hogy tömérdek van belőle, biztos találunk az ízlésünknek megfelelőt. Általában keveset dumálnak benne és még kevesebb a reklám. A legismertebb rádió-gyűjtőoldal a Shoutcast, itt rengeteg rádió közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. Hogy el tudjuk kezdeni hallgatni, szükségünk van egy tetszőleges zenelejátszó programra, ez lehet a Winamp, Foobar2000, stb. Ezek mellett kiemelten ajánlom a Screamer Radio nevű progit, ezt kifejezetten internetes rádiók hallgatására készítették. A használatukra most nem térnék ki, csak annyit jegyeznék meg, hogy egyes számítógép-hálózatokon kisebb gondot okozhat a proxy megléte, de ezt át lehet hidalni (nekem sikerült, nem hiába vagyok informatikus).

Mit hallgassunk? Felsorolok pár rádiót, amelyeket rendszeresen szoktam hallgatni:

  • SwissGroove - igazi jó kis "hallgatós" zenék funkys, jazzes, soulos stílusban egész nap, megunhatatlanul (itt fogható még a SmoothVibes rádió is, lágy zenékkel)
  • The Edge Rocks - populáris metal és hard rock zenék, kevés hörgéssel (Ozzy, Disturbed, Korn, ilyesmik)
  • Chronix Radio - ez háromféle rádió egy oldalon. Van az Aggression, itt kőkemény brutalizáció megy egész nap, Pantera a leglágyabb zene, Fear Factory-stílus az átlag. A Grit rádióban populárisabb zenéket játszanak, hasonlít az Edge-hez. Végül van a Metal, itt már a név is árulkodó, gitárszóló-hegyek és velőtrázó sikítások állandósítva.
  • Kinkaardschok - nemrég kattantam rá, modern metalt nyomnak, viszont 192kbps MP3 minőségben, ami elismerésre méltó. Most is ezt hallgatom éppen.
  • Lounge Radio - modern elektronikus zenék downtempo, nujazz, brazil electro és ambient stílusban. Különösen ajánlott tudatmódosult állapotban.

Jó rádiózást!

4 komment

Címkék: zene ingyen screamer radio

A bejegyzés trackback címe:

https://gooset.blog.hu/api/trackback/id/tr15191867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

i-gen · http://i-gen.freeblog.hu 2007.10.10. 08:47:10

A komolyabb munkahelyeken letiltják a netes rádiót is, akkor:
www.musicovery.com/
Ez is ingyenes alapból, és ötletes, ahogy a stilusokat válogathatod.

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2007.10.10. 09:19:50

Jónak tűnik, ezt megnézem. Egyébként az előző munkahelyemen és a mostanin is tiltják a netes rádiókat (pontosabban proxy szerver van, és az nem engedi az ilyen csatlakozásokat), de nem nagy szám ezeket kikerülni.

Wiktor · http://devidens.hu/ 2007.10.10. 09:28:58

A SmoothJazz is nagyon kellemes (smoothjazz.com/), de a Last.fm (last.fm/) mindent visz. Ez nem simán egy rádió, hanem egy zenei közösségépítő, akár saját személyre szóló dalokkal...

porcica 2007.10.10. 10:35:25

Itt (www.wondeer.com) meg lesz egy magyar kezdeményezés, szerintem ez is jó lesz. Adnak kb. 1 GB tárhelyet, ha jól vettem ki a blogjukból ( webkettopontnulla.blog.hu/ ), a weben van a cuccos, úgyhogy bárhol el lehet érni, és állításuk szerint ők adják a zenét, ráadásul azt, amit én kérek, és még legális is lesz. Meg ingyen is. Mondjuk ezt nem tudom, hogy oldják meg, de legyen az ő dolguk.
süti beállítások módosítása