HallgassSwissGroove-ot!

Friss topikok

  • Herr Glatzkopf: A negyedik képen egy kékmetál Citroen SM látható, aminek az a különlegessége, hogy Maserati-motor ... (2009.04.20. 19:39) Oldtimer Expo, király verdák
  • Agrippa: Nembaj gyerekek,ha majd nem lehet letölteni se filmet se zenét,akkor majd olvasgassuk a híreket,ha... (2008.03.27. 21:39) Faszkorbács az ASVA-nak
  • N.Zoli: Azt hinnék, hogy a Jetstone családot megfilmesítik. Van ebben minden rakétaholdkomp. Posztfuturisz... (2008.01.11. 01:25) A világ legfaszább autója
  • Kamykaze: "nateköcsög"... :P (2008.01.10. 14:12) Elindult a blogom
  • porcica: Itt (www.wondeer.com) meg lesz egy magyar kezdeményezés, szerintem ez is jó lesz. Adnak kb. 1 GB t... (2007.10.10. 10:35) Zene ingyen, egész nap

Linkblog

Faszkorbács az ASVA-nak

2007.09.27. 22:32 Goose-T

Teljességgel nevetséges feltételezésre bukkantam itt, ALI_G jóvoltából. A cikk kifejti, hogy az ASVA szerint az államháztartási hiányért minden bizonnyal a filmkalózok felelősek:

A teljes magyar filmes feketepiac méretét tekintve milliárdos veszteségekről lehet beszélni. A filmforgalmazó cégek kára évente 102 millió dollár, míg nemzetgazdasági szinten 193 millió dolláros, vagyis majdnem 40 milliárd forintos veszteség keletkezik évente Magyarországon csak a filmkalózok miatt.

A zeneipar kára még ennél is jelentősebb lehet, hiszen az illegális letöltőket és cd-másolókat nem köti a nyelvismeret vagy a premierek és technikailag is könnyebb kivitelezni a műveletet.

Tehát, ha mindenki megvenné a filmeket és zenéket letöltés helyett, akkor az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány elnevezésű fasztarisznya-gyülekezet szerint a magyar gazdaság bizonyosan évi 40 milliárd forintnyi bevétellel lenne gazdagabb. Azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy Kálmán András kiadók seggét nyaló szervezete teljesen el van rugaszkodva a magyar rögvalóságtól, démonizálja a letöltőket, és meg próbálja győzni a megfelelő pozícióban lévő embereket, hogy adjanak neki igazat, szabad kezet, fegyvert; és ő tűzzel-vassal irtani fogja a magyar nemzetgazdaság vámpírjait, szegény csóringer főiskolásokat és egyetemistákat, mindezt természetesen kizárólag egy szebb és jobb Magyarország érdekében.

Abba természetesen nem gondol bele, hogy:

1. A legalapvetőbb, hogy az embereknek nincs pénze minden szart megvenni, tehát ha tényleg nem lehetne abszolút letöltéssel megszerezni a nagyrabecsült szellemi táplálékot, akkor sem vennének meg mindent, amit egyébként most letöltenek. Talán az egytizedét, de lehet, hogy sokat mondtam.

2. Az a pénz, ami a zenék és DVD-k meg nem vétele miatt az állampolgároknál marad, nem kerül ki a magyar nemzetgazdaságból. Nézzük csak, mire költi is a pénzét az átlagos magyar:

  • kaját vesz belőle, ez az első -> bevétel a gazdaságnak, adófizetés az államnak
  • albérletet, lakáshitelt, rezsit fizet -> ez is bevétel valakinek, és adótartalma is van
  • autót tart fenn, hitelt törleszt, benzint vásáról -> oltári lóvé a gazdaságnak és az államnak
  • mindennapi használati tárgyakat vásáról: tévé, bútor, ruha, akármi -> nemzetgazdaság, adó
  • ha ezek után még marad egy kis pénze, akkor elissza -> jövedéki adó, nemzetgazdasági bevétel

Kedves András, mondd már meg nekem, hol látsz te itt 40 milliárdos károkozást? Ideje lenne már a kiadóknak felvenni a ritmust, és tudatosítani magukban, hogy a termékeik a magyar polgár átlagos vásárlási prioritási listáján legalul foglalnak helyet. Érdekes módon ezen mostaha körülmények között sem láttam koldulni még harmadvonalbeli magyar médiaköcsögöket sem. Megélnek valahogy? Meg. A többi tízmillió átlagmagyar is ugyanezt teszi. Ne sírjon a szájuk, mert még így is sokkal több jut nekik, mint amit érdemelnének (tisztelet a kivételnek).

6 komment

Címkék: magyarország asva

A bejegyzés trackback címe:

https://gooset.blog.hu/api/trackback/id/tr17179120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2007.09.27. 22:58:43

:D Na ezt az eszmefuttatást kellene még a híradós linkhez hozzácsapni; teljesen egyetértek...

Wolverine voltam

ALI_G 2007.09.28. 21:35:58

yeah, sok ilyen ember kéne cimbi!
Az ASVA célja mint ahogy egy ügyvéd is elmondta, az a célja hogy bármilyen tömörülést meggátoljon, elriasszon azzal, hogy mindenkit feljelent mindenért.

csibexke 2007.11.24. 08:02:32

A fasszopok,majd ha nekem is 1,5 millios polgármesteri fizum lesz,megveszem a photoshopot több 100 ezer forintért,addig meg kuss,mert az a 40 milliárd ugyan má hova kerülne,ha nem a jolfizetett magasrangu köcsögök milioktol feszülő bukszájába?

amethyst87 2007.12.10. 13:20:40

totál igazat adok Goose-T nak! csak arra m1 ki a játék hogy nekünk magyaroknak még ennyi örömük se legyen (már akinek), mert ugye internet sincs minden háznál... a polgári réteget próbálják "kimiskárolni" szegről, végről, mindenhonnan. és mindezt mindíg úgy teszik hogy a meleg szarig benyalnak a nagytőkének/nagyvállalatoknak/multinacionális cégeknek. há kapják be a dákóm hegyét -erre csak ennyit mondok!

Lacooo 2007.12.23. 03:18:12

Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány elnevezésű fasztarisznya-gyülekezet alkalmazott csicskái vajon mit gondolnak elhiszem, hogy ők mindent megvesznek és nem csak baszogatják a JÓnépet egy kis pénzért.

Agrippa 2008.03.27. 21:39:19

Nembaj gyerekek,ha majd nem lehet letölteni se filmet se zenét,akkor majd olvasgassuk a híreket,havi kb.11000 Ft-os internet tarifáért.
süti beállítások módosítása